Telefon: 40 92 15 12

Isolering af nyt med papirisolering

​Brugen af papirisolering har herhjemme primært været en nichebranche i forbindelse med efterisolering af især lofter. Der er dog i de senere år lavet utallige undersøgelser af produktet, der sammenholdt med den langvarige erfaring fra udlandet gør papirisolering til et af fremtidens isoleringsmaterialer til nybyg.

Fordelene ved isolering af nye huse med papirisolering er blandt andet:

  • ​Trævægge kan laves uden krydsforskalling og dampspærre
  • Det går langt hurtigere
  • Installationer kan trækkes frit inden isoleringsarbejdet udføres
  • Isoleringen lukker bedre til konstruktionsdelene.
  • Udligner kondens fra byggefugten bedre
  • Giver en tættere konstruktion og dermed bedre trykprøve

ULDUM HUSE skriver om resultaterne ved overgangen til papirisolering på lofter fx:

​"Vi valgte i begyndelsen af året at afprøve papiruld, som loftisolering til vores huse.

Efter de skærpede energikrav fra 1.1.2011, stilles der større krav til klimaskærmens isoleringstykkelser. På loftet hvor vi tidligere isolerede med 315 mm skulle vi nu op på næsten 400 mm, hvilket betød at vi nu skulle isolere med 3 lag mineraluld for at opnå denne dimension.

Ved at få John Mortensen til at isolere vores lofter med papiruld kunne vi se nogle helt klare fordele allerede fra første projekt de udførte for os. Blandt de største fordele kan bl.a. nævnes:​

  • Fugt - Papirulden blæses ind, efter taget er lukket med undertag. Det gør at vi kan begynde at lukke huset umiddelbart efter der er rejst spær, hvilket er en kæmpe fordel ift. fugt, med de nedbørsmængder vi har haft på det seneste! Derudover bliver isoleringen heller ikke trådt i stykker, da isoleringen først blæses ind efter alle håndværkere er færdige på loftet.
  • Vi sparede mandtimer, da vi ikke selv skulle udlægge 3 lag isolering. Dette var for os en god ting, da vi trods krisen stadig har travlt med at bygge huse. De sparede mandtimer, er samtidig også en økonomisk gevinst.
  • Loftkonstruktionen blev tættere, da papirulden slutter 100 % tæt omkring spær, ventilationsrør og øvrige installationer på loftet. Resultater ved ”Blowerdoor”-tests (trykprøvninger) blev bedre, og da resultatet af denne indgår i både energiberegningen samt energimærkningen havde papirulden også en positiv effekt herpå.

​Ovenstående er de 3 største fordele for os – men at vi derudover, også bruger et miljørigtigt produkt, og derved fremstår som et byggefirma som er miljøbevist, mener vi også er et godt signal at sende."

For bygherrer, der ønsker en miljørigtig isolering i gennemmurede huse uden ublu omkostninger, kan papirulden også anvendes. Der indblæses her efter murerne har nået rejsehøjde. For at få en god løsning herpå, kræves det dog, at hulmuren holdes fri for nedfalden mørtel. Som for alle lodrette isoleringskonstruktioner skal papirulden komprimeres ekstra for at undgå efterfølgende sætninger.

​Wetspraying

I udlandet bruges papirul også til ”wetspraying”, hvor man med dyser sprøjter vand og papir ud sammen. Cellulose-fibrene stivner og bliver klæbrige ”som papmache”, hvilket gør det muligt at udføre lodrette flader med op til 200 mm papiruld og 100 mm på lofter eller tage.

Vi er endnu i indkøringsfasen for udførelsen af denne type isolering, men arbejder på at få det op at stå i den nærmeste fremtid.

Se fremtidens vægisolering i udførelsen på følgende link:

http://www.advancedinsulationinc.com/resources/videos/WallSpray.mpg

Ring for at høre mere om mulighederne!

Firma

​JM Naturisolering

v. Tømrermester John Mortensen A.S

Adresse​

Nørre Snedevej 11

8700 Horsens

​Kontakt

Telefon: 40 92 15 12

E-mail: jm@johnmortensen.dk